HolEgyekMa Blog

HolEgyekMa Blog

Gelateria Pomo D’Oro - A Tökéletes Fagyi Nyomában!

2018. május 30. - Farkas Bálint 444

 A jó fagyinak lehet, hogy nem is titka van, hanem ára? Olvass tovább és tudd meg mitől lesz egy fagyi igazán tökéletes.

33943962_2033550203336322_6974195984330915840_n_1.jpg

Leteszteltük a Pomo D’Oro olasz fagylaltozót és minden erőnket bevetve végig kóstoltuk az aznap kapható szinte összes ízvariációt. Megérkezés után tiszta, rendezett és stílusos környezet fogadott minket. A benti részen a fagyis pult és pár izgalmas sütemény kapott helyet. A pultos lányok kedves mosollyal üdvözölnek és már mondhatjuk is a rendelést. A kinti részen igényes leülős rész fogad minket, ahol biztosan találunk helyet. Megismertük Jáhner Attila üzletvezetőt, és amíg végig ettük a kínálatot olyan szemléletet kaptunk a fagylaltkultúráról és elkészítéséről, hogy azután lelkiismeret furdalás nélkül sétálunk el egy ócska fagyizó mellett. A pultban számtalan különleges íz sorakozik és szinte az összes szezonális gyümölcsíz megtalálható náluk.

Miután a fagyik leírhatatlan íze már teljesen elvarázsolt minket, Attilát a jó fagylalt titkáról kérdeztük..

Titkos családi recept és sok év munkája alatt kifejlesztett receptúrák ecsetelése helyett elmesélte, hogy szerinte a jó fagylalt titka az alapanyagon és azok beszerzésén dől el. Mesélt azokról a harcokról, amit a beszállítókkal kellett megvívni a jobb termékért, mert a magyar fagyizók nagy többsége egyszerűen nem fizeti meg a tényleges minőséget. Hiába van ott a legjobb fagylaltgép és fagylaltfőző mester, ha az alapanyag felére van hígítva, abból nem lesz tökéletes fagyi. Elmondása alapján a fagylaltkészítésnek nincs különösebb tudománya. Ha a jól bevált receptúrák mentén  a megfelelő minőségű alapanyagot maximális odafigyeléssel és szakértelemmel készítjük el, az eredmény tökéletes lesz.


33995657_2033550213336321_7228802221163413504_n.jpg

Az összes íz mögött van valamilyen gondolat, ami különlegessé teszi. A málna fagyinál a meglepetésszerűen előbukkanó menta levelek, a csokinál pedig az utánozhatatlan színtiszta kakaó íz varázsol el minket. A gyümölcs fagyiknál az összes gombóc a frissen szedett házi ízekre emlékeztet és tényleg minden kanál után összefolyik a nyál a szánkban. Itt hiába keresünk világító sárga citrom fagyit, vagy epe zöldre színezett kivit, egyik fagyi sem tartalmaz egy csepp színezéket, stabilizátort vagy tartósítószert!

Ebből kifolyólag semelyik fagyi sem tölt el 1 napnál többet a hűtő pultban!

A fagyik készítéséért  Gianni ( nem reklám fogas, tényleg ez az igazi neve) az ízig vérig olasz fagylalt főző mester felel. Meg is kap hozzá minden olyan alapanyagot, amit az igazi olasz fagyizók is használnak.A Pomo D’Oro elhivatottsága és szenvedélye  abból is látszik, hogy még a felszolgálók szaktudására is odafigyelnek. Minden dolgozó kezdés előtt két napot Gianni mellett fagyi főzéssel tölt. Csak azután kezdheti meg a munkát, mikor látja miben más ez a fagyizó a többinél. A maximális odafigyelés emberi oldalról, és a kompromisszumot nem ismerő alapanyag beszerzés teszi a Pomo D’Oro fagyiját igazán különlegessé.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://holegyekma.blog.hu/api/trackback/id/tr8514013184

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása