HolEgyekMa Blog

HolEgyekMa Blog

Kincset találtunk a Parlament mellett – Falk 5 Bistro

Zsidó – Amerikai gasztrofúzió, ami igazán besikerült!

2018. július 31. - Farkas Bálint 444

Teljesen hétköznapi tesztnek indult látogatásunk a Falk 5 Bistroban, de olyan jól sikerült, hogy nem tudtuk megállni pár soros leírással… A város szívében, szinte a Parlament szomszédságában találjuk a nemrég nyitott Bistrot. Kicsi, letisztult és igazán barátságos környezet fogad minket. Ne gondoljunk nagy felhajtásra, vagy milliós berendezésre, ez egy kedves kis hely, ahol az ételé a főszerep. Mindössze 24 ülőhely van a kétszintes helyen, ami igazán családiassá teszi.  
1.jpg

A Falk 5 Bistro különlegessége, hogy főként zsidó ételeket készít, amerikai behatással, és megfűszerezi egy kis magyarsággal. Így fordulhat elő náluk hamburger zsidó kalácsban, töltött káposzta pulykából, vagy éppen marhapörkölt tradicionális kishkével. Ebből a trükkös fúzióból valami olyan dolog jött létre, ami őszinte meglepődést okozott számunkra. Az ember nem vár el egy kis bisztrótól túl sokat, legyen finom amit kérünk, valamilyen minimális koncepcióval és kedves kiszolgálással. Azonban a Falk 5 szakácsa olyan gasztróműremekek sorát tette elénk az asztalra, amit máig nem tudunk elfelejteni.

2.jpg

Marhapörköltet és párolt marhaoldalast kértünk főételnek. Már az elején megleptek minket a kiemelkedő tálalással, nem volt túlgondolva, túlcsicsázva, mégis minden rettentően a helyén volt, és komoly küzdelmet igényelt evés helyett fotózással kezdeni. A marhapöri vajpuha, kellemes fűszerezésű és tökéletes egyensúlyban van a mellé köretként felszolgált kishkével. Mellé uborkát, házilag savanyított lilahagymát, és frissen sült zsidó kalácsot kaptunk, teli találat!
3.jpg

Aztán jött az igazi meglepetés, a 10! órán keresztül főtt marhaoldalas, ami túlzás nélkül komoly gasztró extázisba kerített minket! Nem szokás marhaoldalast készíteni, mert nehézkes és időigényes, de a Falk 5 szakácsa ennek ellenére egy csodát varázsolt belőle. Szaftos, steakeket is megalázó ízével, és szavakkal nem kifejezhető puhaságával abszolút befutó volt nálunk. A tányér többi eleme is profin, a hús ízvilága mellé volt komponálva. Helyben készült coleslaw, frissen sült steak burgonya, bbq szósz, és életünk legprofibb házi hagymalekvárja tette teljesen tökéletessé ezt a kreációt.

4.jpg

5.jpg

És csak ezután jött a desszert…

Browniet kértünk vaníliafagyival, és túrógombócot. Az oldalas után már nem akartunk elámulni, de csak-csak sikerült… A brownie szimplán tökéletes és teljes egységet alkotott a fagyival kombinálva, de az igazi meglepetés a túrógombóc volt.

6.jpg

Egyikünk sem rajongott túlzottan a gombócért, de ez valahogy tényleg el lett találva. Megfelelő méretű gombócok, kellően édes töltelék, és mennyei fahéjas tejföl koronázta. Ha itt jársz, ne hagyd ki a desszertet!
7.jpg

A színvonalat tovább fokozta a kedves és figyelmes kiszolgálás, amit a személyzet tanúsított. Összességében mondhatjuk, hogy neves éttermeket megszégyenítő minőségű ételeket kaptunk, családias környezetben, különleges odafigyeléssel. Ha a Falk 5 Bistro tartja ezt a minőséget, egész biztosan visszajáró vendégek leszünk!

A bejegyzés trackback címe:

https://holegyekma.blog.hu/api/trackback/id/tr3414152191

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

TomVajner 2018.07.31. 20:46:25

Ez elég jól hangzik, és a képek alapján is nagyon guszták a kaják. Árakat tudnátok írni?
süti beállítások módosítása