HolEgyekMa Blog

HolEgyekMa Blog

Cafe57 blue, egy laza fehérabroszos étterem

2019. december 09. - Farkas Bálint 444

Ugye milyen ellentmondásosan hangzik? Pedig nem lehetetlen, és a Cafe57 blue be is bizonyította!

A belvárosi nyüzsgéstől kicsit elrugaszkodva ellátogattunk a Szemlő-hegyi barlangtól nem messze található étterembe. A belső teret letisztult berendezés és minimalista tervezés jellemzi. Hanyag elegancia, így foglalnánk össze azt az összhatást, amit a precízen megterített fehérabroszos asztalok és a modern dekorációs elemek - úgy, mint az egyedi tervezésű, türkizkék vázák, hatalmas üvegfelületek, spotlámpák - keltettek. Kétszintes kialakításának köszönhetően a földszinti terem ideális születésnapok, sajtótájékoztatók és kisebb rendezvények lebonyolításához.

img_8033.JPG

Annak ellenére, hogy a Cafe57 blue egy nagy múltra visszatekintő felsőkategóriás étterem, remekül megtalálja a közös hangot azokkal is, akik csak egy laza ebédre vágynak. Hetente változó business menüvel és különleges séf ajánlatokkal igyekeznek megszépíteni a környéken élők ebédszünetét. Nemcsak főműsoridőben, hanem azonkívül is elhalmozzák a vendégeket fantasztikus kedvezményekkel, hiszen hétvégén 12:00-17:00 között 50%-os áron válogathatunk az a la carte kínálatból. A reggelizni vágyókat meglepően széles reggeli kínálat várja minden hétköznap 07:45-11:00 óra között, szombaton és vasárnap 10:00 órától 11:00 óráig.

img_8039.JPG

A következő kellemes meglepetés a felszolgálást tekintve ért minket, amikor felsőkategóriás éttermekhez hasonlóan üdvözlő falattal nyitották az étkezést. Italként házi limonádét rendeltünk, ami túlzás nélkül bekerült életünk eddig kóstolt legjobb gyümölcsös frissítői közé.

img_8040.JPG

Konyha:

A Cafe57 blue konyhája izgalmas átmenetet hoz a klasszikus éttermi vonal és a modern trendek között. Minden fogás egyedi elgondolás útján születik, igyekeznek variálni a különböző nemzetekre jellemző ízeket és valami merőben újat alkotni belőle. A tálalás kiemelkedően figyelmes, már-már fine diningra jellemző aprólékossággal kerülnek elénk a különleges fogások. Az adagok maximálisan hozzák az elvártakat, a háromfogásos vacsora végére már csak határozott szüneteket tartva tudtuk befejezni a desszerteket. Az ételekhez használt fűszereket saját fűszerkertből biztosítják, és minden fogáshoz frissen érkeznek a szezonális zöldségek.

Ételek:

Előételek közül a grillezett kecskesajt volt kiemelkedő, ami nemes egyszerűségével ejtett rabul minket. Mindössze három összetevőből sikerült kihozni egy zseniális indítást a főételeknek. A kecskesajt erőteljes ízét a saláta tompította és a két íz egyvelegét az édeskés diós dresszing tette selymessé. Telitalálat!

img_8037.JPG

Főételeknél a sáfrányos homármártással készült garnélás házi fekete tagliatellére és a mandulás krusztában sült lazacra esett a választásunk. A tagliatelle egy teljesen új ízvilágot mutatott a tészták között a mártásnak köszönhetően, a bőséges garnéla darabok pedig minden falatot egy kulináris ízélménnyé varázsoltak. Kötelező kipróbálni minden idelátogató, tengeri ízeket kedvelő vendégnek!

img_8032.JPG

Következett a mandulás lazac, ami a legizgalmasabb összeállításnak bizonyult. A lazac összetéveszthetetlen ízét édes, mandulás bundával vegyítették, és bazsalikomos cukkini-spagettivel borzolták az ízlelőbimbóinkat. Az összes alkotóelem új és izgalmas volt, minden falatnál egyre biztosabbak lettünk abban, hogy a séf igazán eltalálta ezt a fogást!


img_8035.JPG

Desszert:

Nagyon sok jó étterem rendszeresen elvérzik, amikor desszertekre kerül a sor. Az ételekre mindenhol nagy hangsúlyt fektetnek, de sok helyen már nem marad elég fókusz, és rendre közepes minőségű desszerttel kell beérnünk, ami az egész étkezést romba döntheti. Szerencsénkre a Cafe57 blue jelesre vizsgázott desszertekből is. Banán splitet és klasszikus túrógombócot rendeltünk. A banán split tálalása már önmagában is elragadó volt. Hatalmas fehércsoki-gúla rejtette a tökéletesen megkomponált édességet, amit előttünk öntöttek le forró csokival, hogy aztán szemünk elé táruljon az alkotás. A kétfajta csoki, banán és hűsítő fagylalt bámulatosan hozta az általunk mindig keresett nem túl geil desszertélményt. A klasszikus túrógombóc szintén nyújtotta az elvártakat, és a hibátlan egyensúly címszóval tudjuk jellemezni a kissé fanyar tejföl és az édes gombóc párosítását.

 img_8031.JPG

Események:

Említésre méltó még, hogy a Cafe57 blue rendszeresen tart szezonális rendezvényeket. Jó időben a terasz ad otthont a speciális grillesteknek, hidegebb időben pedig tematikus napok és borvacsorák emelik az étterem színvonalát.

img_8041.JPG

A Cafe57 blue tökéletes választás, ha egy elegáns, de mégis laza éttermet keresel, kimagasló konyhával. Legyen szó üzleti találkozóról, könnyed ebédről, családi ünneplésről vagy egy komolyabb vacsoráról, elégedetten fogsz távozni!

A bejegyzés trackback címe:

https://holegyekma.blog.hu/api/trackback/id/tr1115345548

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása