HolEgyekMa Blog

HolEgyekMa Blog

Görög Gyrost Teszteltünk: Leo Gyros!

Unod már a sablon, egyforma ízű belvárosi gyrosokat ? Próbáld ki Leo gyrosát és lesz egy új kedvenc helyed!

2018. július 06. - Farkas Bálint 444

A belvárosi éjszakában, vagy egyszerű hétköznapokon elfogyasztott számolatlan gyros után, van úgy, hogy az ember már másra vágyik.. Amikor kívülről ismered az összetevőket és már unalmas a futószalagon gyártott gyrosok sokasága. Ugyanaz a standard fokhagymás szósz, fokhagyma nélkül,  csípős szósz, aminek már a színe se a régi, félig fonnyadt íztelen zöldségek, és a helyenként változó éppen amilyenre sikerülő húsok. Nem csoda, ha egy társaságban felmerül az együnk egy jó gyrost felvetés, már mindenki azt keresi, hol lehet a legkevésbé elrontott gyrost enni.

26195543_948542105294570_6716154950483468377_n_1.jpg

Mai utunknál sajnos szakítani kell a kényelemmel és elfelejteni a belváros közelségét, az élményért egészen a 19. kerületbe kell utaznunk, de garantáltan megéri a kimozdulást. Amikor megérkezünk a címre biztos, hogy sétálunk még egy kört. A hely nincsen kitáblázva, nincs előre jelezve, villogó neonok sem díszítik, egyszerűen nincs szüksége könnyebb megtalálhatóságra. Ebéd és vacsoraidőben így is kígyózó sor áll előtte, ezért jobb ezt az időszakot elkerülni. Egyedül a kékre festett rács és a kitelepített egyszerű asztalokról tudjuk, hogy itt akár enni is lehet valamit.

Ha Leo látja rajtad, hogy először vagy nála, vagy valaki megmutatja neked a helyet, jön is a kérdés: Voltál már nálunk? Ha a válasz nem, már nyomja is a kezedbe a műanyag kanalat az első kóstolóval. Közben határozottan összefoglalja mit is csinálnak ők másképp a gyroson. A 3 féle különleges szósz végigkóstolása után, ha mindegyik elnyerte tetszésed már készíti is a gyrosod. Kompromisszumot nem ismerő pontossággal és gyorsasággal, egy pillanat alatt kész. Ahogy érzed a szádban a kóstolás alatt összekeveredő 3 szósz ízét és a frissen sült hús illatát, a kíváncsisággal öltött várakozás tényleg a tetőfokára hág.  Amíg fizetésre kerül a sor ember legyen a talpán akinek nem folyik össze a nyál a szájában. A Kézhez kapott csodát elfogyaszthatjuk bent a szűkös kis ülőhelyeknél, vagy jó idő esetén leülhetünk a kinti asztalokhoz.

521539_147581098724012_574422632_n.jpg

Miért is különleges Leo gyrosa?

A többi gyrosossal ellentétben ő mindent frissen csinál, az összes alapanyag, zöldségek és hozzávalók, aznap készült. Ha elfogy a paradicsom pár pillanatra megállj van és már szeleteli is fel az utánpótlást. Itt minden saját recept! Nem előre vásárolt sablon szószokkal dolgozik, hanem a sok éves családi múltra visszatekintő receptet alkalmazza, amit Görögországból hozott. A húst saját fűszerezés és egyedi pác teszi igazán különlegessé és összetéveszthetetlenné. Leo szakít a Magyarországon elterjedt gyros kultúrával és teljesen másképp, görög módra készül a gyros. Különleges lepényszerű pitába pakolja a húst, zöldségeket, speciális répás mártást és a 3 féle különleges szószt. A szószok között megfordul a füstölt sajtos, pikáns és kéksajttal felturbózott változat is. Ezek az összetevők és Leo végtelen precizitása teszi ezt a gyrost Budapest egyik legjobbjává. Leó nincs közel, nincs hatalmas beülős része, és még vasárnap sincs nyitva. De ha egyszer eszel nála, garantáltan másképpen fogsz gondolni a gyrosra!

382101_144512015697587_1163069580_n.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://holegyekma.blog.hu/api/trackback/id/tr914098029

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

TomVajner 2018.07.09. 22:48:06

Jó a cikk, és én tuti ki is fogom próbálni, mert nincs messze tőlem. Egy tanácsom lenne, szerintem lehetne több kép is máskora bejegyzéshez, legalább az elkészült gyrosról egy-kettő.
Meg jöhetnének gyakrabban posztok, ha már ilyen sok helyre elmentek, ne csak Instán legyen posztolva :)

Farkas Bálint 444 2018.07.10. 00:24:13

@TomVajner: Köszönjük az észrevételt, igyekszünk több képpel készülni;)
süti beállítások módosítása