HolEgyekMa Blog

HolEgyekMa Blog

Borkóstolás Comedy Műsorral Fűszerezve - Glass of Comedy

2019. március 27. - Farkas Bálint 444

Már többször megfordultunk a Cult in Glass rendezvényein, és garantáltan a lelkes rajongóik táborát erősítjük a jövőben is, hiszen a borkóstoló mellett minden alkalommal más és más izgalmas programmal készülnek. Legutóbb például a Glass of Comedy névre hallgató eseményen egy humoros improvizációs színház elevenedett meg a szemünk előtt.

55495066_424257954986720_2119856708955144192_n.jpg

Koncepció

Dávid Dániel, a Cult in Glass rendezvénysorozat kitalálója, zseniális érzékkel töltött be egy hatalmas rést a gasztro események piacán. Ötvözte a borkóstolás élményét kultúrával és finom ételekkel. Imádunk jókat enni a legújabb helyeken, aktívan látogatunk borkóstoló esteket és a kulturált szórakozást sem vetjük meg. Ha pedig mindezeket egy eseményen tehetjük, biztosan fülig érő mosollyal fogunk távozni. A Cult in Glass eseménysorozatának minden állomásán új pincészetek boraival ismerkedhetünk meg. A kiállítók rendkívül közvetlenek voltak, és szomjunk mellett tudásszomjunkat is csillapították, elmesélve borászatuk történetét, és a történetek által betekintést engedve a borok készítésének színfalai mögé. Rég volt ilyen szórakoztató a tanulás! Találkoztunk fiatalokkal, akik ki akarták magukat próbálni borászként, és közel 1 év alatt már saját branddel futottak. Kóstoltunk hobbi borásztól, aki saját ízlésének megfelelően alkotta meg a borokat, illetve hallgattunk mesébe illő történeteket családi borászatok hagyományairól.

55576873_424257991653383_3208623355053735936_n.jpg

Glass of comedy

A legutóbbi rendezvény, amin részt vettünk a Glass of Comedy borkóstolással egybekötött improvizációs comedy est volt. Kezdés után kb. 2 óránk volt végigjárni az 5 kiállító pincészetet, és megkóstolni boraikat, majd következett a Hírös Gasztroszínház előadása. A két tehetséges vendégszínész a közönség útmutatásával két fajta bort igyekezett élő karakterekké formálni. Így kerekedett a story egy hóbortos régész Sauvignon Blanc, és egy titokzatos és sokoldalú hölgy Pinot Noir karakterét megszemélyesítve. Szívmelengető húzás volt a színészektől, hogy figyeltek az esemény jellegére és összedolgozták a boros tematikát az improvizációs műsorral.

55468390_424257828320066_1959474276411113472_n.jpg

Vacsora

Amikor azt hittük, már nem lehet tovább fokozni az este hangulatát, megérkeztek a korábban megrendelt ételeink. A Glass of Comedynek helyet adó MiaPia Bistro konyhája igazán kitett magáért, hamburgerrel és mártogatós összeállítással kápráztatott el minket. A frissen sült pita mellé közel egy tucat szószból választhattunk. A mi hármas összeállításunk ajvárt, paradicsomos fetát és cheddart tartalmazott, amelyek mindegyike tökéletes választásnak bizonyult. A cheddar példátlanul krémes és intenzív ízű volt, az ajvár sűrű és pikáns, a paradicsomos feta pedig egészen újszerű ízélményt nyújtott.

img_4080.JPG

A cheddar szószt bizonyos hamburgerekben is megkóstolhatjuk, például az általunk tesztelt South-America burger is bőségesen fel volt vértezve az aranysárga sajtmártással. A burgerben ezen kívül meggyes-paradicsomos-chilis chutney, jégsaláta, bacon és black angus marhahúspogácsa bűvölte az érzékeinket. A köretként kapott steak burgonya kellemesen fűszeres, a klasszikus coleslaw pedig top burgerezőket megszégyenítő minőségű volt. Az ételeket impozáns fekete tálalólapokon kaptuk, amiért külön piros pont jár.

img_4073.JPG

Helyszín

A MiaPia Bistro remek helyszínnek bizonyult az esemény szempontjából. Nyugodt hangulatának, tágas belső terének, és barátságos fényeinek köszönhetően hatalmas örömmel fogyasztottuk el ételeinket a finom borok társaságában. A konyha minősége és a személyzet elbűvölő kedvessége már csak extra volt a pozitív tapasztalatok listáján.

img_4072.JPG

Ha szereted a borokat, nyitott vagy még új pincészetek borait megkóstolni, és számodra is egyedülálló élmény finomakat enni egy izgalmas programmal tarkított estén, mindenképp tegyél egy próbát valamelyik Cult in Glass rendezvényen.

A következő nagyobb esemény, ahol mi is ott leszünk: Glass of Jazz

A bejegyzés trackback címe:

https://holegyekma.blog.hu/api/trackback/id/tr5614719417

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása