HolEgyekMa Blog

HolEgyekMa Blog

Tudtok ajánlani valami jó bisztrót? IGEN!

2019. augusztus 16. - Farkas Bálint 444

Ajánlás alapján látogattunk el a Ráday utcában található szokatlan nevű Valami Jó Bistroba. Első ránézésre semmi különleges érzés nem kavargott bennünk, amikor utánanéztünk hová is fogunk menni, úgy voltunk vele, ha a szabad ég alatt egy jót eszünk, mi már elégedetten fogunk távozni.  Látogatásunk végére azonban valami egészen varázslatos érzés fogott el bennünket, a bisztrónak lelke van! Vegyük is sorba miért:

img_6267.JPG

A tulajdonosokkal beszélgettünk, és kerestük mi a titok, amiért megmagyarázhatatlan módon elégedettek voltunk az ott töltött bő 3 órával. A bisztró nem akar többnek tűnni, se jobbnak látszani, mint ami, és nem is szükséges. A két tulajdonos régről ismeri egymást és nagy múltú vendéglátós tapasztalattal rendelkezik. Amikor úgy hozta az élet, összeálltak és megvalósították saját elképzelésüket, egy laza hangulatú olasz fúziós konyhával rendelkező bisztrót, ahol semmi sincs kőbe vésve. Legyen szó napi menüről, koktél happy hour-ról, vagy Prossecoval párosított olasz reggeliről.

67101158_650128132174528_8510229533813637120_n.jpg

Lelke van:

Mindkét tulajdonos saját gyermekének tekinti a helyet, és minden apróságra figyelnek, ha minőségről van szó. A szakács és a felszolgálók, közeli vendéglátós ismerősökből váltak ki, így ők is magukénak érzik a helyet, ami egyértelműen érezhető a kiszolgáláson és az ételek minőségén. A pékáruk helyben készülnek, és minden fontosabb alapanyag Olaszországból érkezik. A választható ételek összeállítása is arról tanúskodik, hogy a tulajdonosok nemes egyszerűséggel egy olyan helyet álmodtak meg, ahová mindig szívesen fogunk visszatérni.

img_6251.JPG

Ételek:

Az étlapot a kevesebb több elvén alkották meg, és hatalmas választék helyett a kimagasló helyeken megszokott szűkebb, de tényleg jól elkészített ételekből szemezgethetünk. Legyen szó olasz kóstolótálról, cápa steak-ről, klasszikus tésztákról, vagy olasz csavarral megbolondított ciabattában felszolgált hamburgerről. Az izgalmasan összeállított étlapról bármit is választasz, biztosan valami jót fogsz megkóstolni.

img_6255.JPG

Előételnek olasz vegyes ízelítő tálat és paradicsomlevest rendeltünk. A vegyestálon az olasz konyha hideg műremekei bűvölték az érzékeinket: pármai sonka, olasz sajtok, aszalt paradicsom, rukkola, olíva bogyó. Nem győztünk válogatni, mit mivel állítsunk párba. A paradicsomlevest ízléses cserépedényben tálalták, ami a fotózás végéig melegen tartotta a mennyeien sűrű és olasz parmezáncsíkokkal megbolondított csodát. Azonban az igazi izgalmak a két főételnél találtak meg minket.

img_6257.JPG

Narancsos kacsa steak mézes-gyömbéres salátával: a vajpuha, ízes kacsahús, az édes vonalvezetésű salátával kombinálva tökéletes kompozíciót alkotott. Következett a Valami Jó Bistro leglazább étele, amire hihetetlen módon ráéreztek a srácok, Valami jó burger: pirított ciabattába pakolt kézműves marhahús, rukkola, gorgonzola, hagymalekvár. Egyik sem szokványos hamburger összetevő és ettől volt olyan különleges. Szinte már nem is hamburger, hanem egy mérnökien megtervezett játék a sós és édes ízvilággal. A zsályával megbolondított fűszeres hús és a karakteres ízű gorgonzola berobbant az ízlelőbimbóink közé, amit az édes hagymalekvár és a rukkola enyhített mesteri módon. Ha itt csak egy dolgot próbálsz ki, a hamburger legyen az!

img_6318.JPG

Kiszolgálás, hangulat

A jó időre való tekintettel a teraszon foglaltunk helyet, ahol hangulatos asztalt kaptunk, kicsit kiszakítva a nyüzsgő utcaképből. A kiszolgálás kedves és figyelmes, egy laza bisztró hangulattal párosítva.

Kávé és reggeli:

Ha a reggeli órákban jársz a Ráday utcában, akkor is érdemes megállni egy pillanatra. A klasszikus reggeliket izgalmas olasz köntösbe bújtatva teszik egyedivé. 9:00 és 11:30 között rendelhetünk bundáskenyeret gorgonzolás tejföllel, pancetta-s rántottát, vagy rápróbálhatunk egy Prosseco-s reggelire frissen sült ciabattával. Ha ez nem volna elég, a reggelik mellé házi limonádékkal és kimagasló minőségű kávéval kalauzolnak minket a tradicionális olasz ízek Mekkájába.

67308325_645994939254514_6906697433653182464_n.jpg

Ha szereted az olasz konyhát, és nem a te közeged a feszengős éttermi kultúra, a Valami Jó Bistroban megtalálod a számításaid!

A bejegyzés trackback címe:

https://holegyekma.blog.hu/api/trackback/id/tr5415012748

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása