HolEgyekMa Blog

HolEgyekMa Blog

Kanadai ízek a Belvárosi Piacon – Husikám Budapest

2019. március 12. - Farkas Bálint 444

A piaci ízek régen és most

Neked is megvan, amikor gyerekként órákon át vásároltál a szüleiddel egy savanyúság és sültkolbász szagú zsúfolt piacon? Egyetlen örömforrás a vásárlás végén jól megérdemelt hatalmas sajtos-tejfölös lángos volt, amit boldogan majszoltál hazáig, feledtetve a fáradtságos vásárlást. Azóta eltelt jópár év  és hatalmas változáson ment keresztül a piaci gasztrokultúra!

img_3743.JPG

Helyszín

Legutóbbi alkalommal a Belvárosi piacra látogattunk el, ahol nyoma sincs a talponálló büfével kibővített hentesüzleteknek és az olajban tocsogó lángosozóknak, helyette pazar éttermek sorakoznak körbe-körbe a piac napfényes emeleti szintjén. Tágas belső terek és letisztult vonalak jellemzik a piac belső kialakítását, mintha egy modern plázába érkeznénk. Klasszikus hentes üzletek, elegáns kávézók, sajtműhely, élőhal, zöldséges, és minden, aminek egy piacon ott a helye. De mind közül kiemelkedik a Husikám, ahol párját ritkító fogásokat találunk kanadai köntösben.

img_3741.JPG

Hozzáállás

Az étterem vezetője, Katona Krisztián szerint legyen az matek házi vagy egy finom fogás, minden az alapokon múlik. A sajátos ízek tökéletes kombinációja érdekében a halat egyenesen Kanadából, a sajtot Svájcból importálják. Különösen nagy figyelmet fordítanak a hazai beszállítóktól vásárolt alapanyagokra is: a marhahús feldolgozására vonatkozóan személyesen adtak instrukciókat, melyek pontos betartását várják el. Ez szükséges ahhoz, hogy olyan steak kerüljön a vendégek tányérjára, amely szótárakban is szerepelhetne a steak fogalma mellett.

img_3742.JPG

Fogások

Laposhal tacot kóstoltunk csípős mangó szósszal és Montreál füstölt marha szegyet svájci sajttal, szendvicsben. Az összetevők külön-külön is kiemelkedőek, de a merész ízek kombinációja egy egészen egyedi ízvilágot alkot, amit sehol máshol nem tapasztaltunk. A nem mindennapi fogások összealítása, egy fiatal szakácselme szárnypróbálgatásának tűnhet, ám valójában sok-sok év tapasztalata van minden falatban, hiszen az étterem kanadai séfje, Chef Anatoli Belov 20 éves múltra tekint vissza. Az ételek miden részlete zseniális, karakteres svájci sajt, pikáns házi szószok, vajpuha marha szegy, friss és roppanós kovászos cipó, feledhetetlen!

img_3738.JPG

Hangulat

A rendkívül dinamikus kiszolgálás, a rusztikus fa asztalok, a piaci nyüzsgés látványa, és a papírtálcák kontrasztban az elegáns üvegpoharakkal és hófehér szalvétákkal igazán sajátos hangulatot kölcsönöznek a helynek. A laza felfogás mind a kiszolgálásánál, mind a séf személyében, ételeiben megjelenik, amit imádtunk.

img_3740.JPG

Egy kis extra

A Husikám kb. egy évvel ezelőtti kapunyitása előtt az étterem séfje, Chef Anatoli Belov a Zoltán 18 névre hallgató egykori lakásétteremben kápráztatta el a vendégeket, és ennek a szellemét őrzik a Husikámnál megrendezésre kerülő vacsoraestek.


img_3744_1.JPG

Nyitvatartás/Árak

Hétfő-Péntek: 12-15

Szombat: 12-16

Laposhal Taco: 2.700 Ft

Montreál Füstölt Marha Szegy: 3.500 Ft

Husikám Instagram

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://holegyekma.blog.hu/api/trackback/id/tr6714684770

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása