A jó pizzát mindenki szereti, de hol kezdődik a minőségi pizza fogalma?
Egy buliból hazafelé tartva szinte mindegy milyen pizza esik utunkba, ha melegen adják és van rajta feltét, egészen biztos, hogy elégedett mosollyal fogunk falatozni. De az is tény, hogy a legolcsóbb hozzávalókból összeállított, vastag és tömör tésztával készített, szigorúan konzerv feltétekkel megpakolt pizzaszelet távol áll az igazi olasz pizza fogalmától. A belvárosban minden sarkon találunk egy pizzást és rendelni is kismillió helyről tudunk. Ha azonban tényleg értékelhető minőségű pizzára vágyunk, már nehezebb dolgunk van. Az éttermek és az „olasz pizzéria” névvel haknizó helyek gyakran készítenek katasztrofális minőségű pizzát, és messziről kerülnek mindent, ami a finom pizza készítéséhez szükséges.
Story:
Elvárások nélkül látogattunk el a Pizza Dell'Arte Budapesten nemrég megnyílt éttermébe, és lenyűgözve, már a visszatérés gondolatát fontolgatva távoztunk. Az első éttermet Székesfehérváron nyitották, és annyira bejött a koncepció, hogy a srácok (hálisten) mertek nagyot álmodni és franchise-ban gondolkoznak. Így a budapesti már a 2. zseniális pizzázó a Pizza Dell'Arte neve alatt. A recept egyszerű: tanuld meg Olaszországban a pizza készítés fortélyait, szerezd be a tökéletességhez szükséges alapanyagokat, és csináld határtalan lelkesedéssel. Az eredmény magáért beszél!
Helyszín:
Barátságos, letisztult belső tér, az alsó szinten 2-3 fős kisebb asztalokkal, amiknek külön hangulata van. A fönti rész nagyobb társaságok fogadására is alkalmas. A Nyugatitól 2 perc sétával könnyedén eléred. Rendelj a pultnál, hogy meg tudd vitatni a szakáccsal mit is válassz, közben lesd meg a srácokat munka közben.
A pizza:
Igazi tradicionális kézzel készített, és a szemünk előtt megpakolt habkönnyű tészta, ami az olasz Moretti kemencében közel 500 fokon 1,5 perc alatt készre sül. A parmezán, csípős szalámi, liszt, és minden igazán fontos összetevő szigorúan Olaszországból érkezik. Az elkészítés hagyományos recept alapján, őszinte szenvedéllyel és profizmussal történik. A feltétek között megtalálod az itthon népszerű alapanyagokat egészen a felsőkategóriás hozzávalókig.
Az élmény lehengerlő, tökéletesre sült olasz tészta, minden összetevő harmonizál, és hibátlan egységet alkot a pizzával. A kiszolgálás igazán barátságos és a személyzet derűs mosollyal fogad. Nyugodtan kérdezd őket, fognak tudni segíteni mit válassz. A pizzák kísérőjeként ajánljuk kézműves, illetve belga meggy sörüket. Ha a Nyugati vonzáskörzetében laksz, a Wolt segítségével házhoz is szállítanak! Egy meghitt randihoz, vagy egy laza esti pizzázáshoz elsőrangú választás!
Nyitvatartás/Árak
Hétfő-Szombat: 12:00-22:00-ig (Konyha: 21:00-ig)
A pizzák ára 1.790-2.590 Ft között mozog.