HolEgyekMa Blog

Ékszerdoboz, kilátással a Szabadság hídra – Up&Down

2018. október 11. - Farkas Bálint 444

A "DiningCity étterem héten" sikerült látogatást tennünk az Up&Down étterembe, és egy igazán mesés estét tudhatunk magunk mögött. Az étterem egyszerre nyűgözte le a vizuális és kulináris érzékelésünket.

dsc2427.jpg

A lélegzetelállító és túlvilági nyugalmat sugárzó design, Veres Péter belsőépítész kifinomult alkotása. Ha itt járunk, érdemes jól körülnézni és minden részletet magunkba szívni. A belső kialakítás kettőssége felettébb említésre méltó. Letisztult, régi időket idéző elegancia, ötvözve a modern stílussal, lehengerlő hangulatot eredményez. Az asztalod elfoglalása után már csak azt veszed észre, hogy nem sietsz, és az éttermi közeg ellenére, megmagyarázhatatlan nyugalom áraszt el.

dsc2402.jpg

Körbenézel: kilátás a Szabadság hídra, gyertyafény, kitűnő zene, és mielőtt teljesen elvarázsolódnál, már az asztalhoz is érkezett a pincér. Rendelsz, és az italok felszolgálása után érzed, hogy itt tényleg minden részletre figyelnek. Magas színvonalon kiszolgáló pincérek mellett, megmarad a laza, mégis professzionális összhatás.

A belső tér és a profi személyzet után, egy teljesen átlagos konyhával is szívünkbe zártuk volna a helyet, de nem így történt. A tökéletes ritmusban felszolgált előétel tálalásán már látszott, itt erre is kiemelt figyelmet fordítanak.

Előétel: Makréla, póréhagyma, uborka, wasabi

43592901_321805075279651_9186241516299878400_n.jpg

Letisztult tálalás, vad színekkel és ízekkel kombinálva. A tányéron erőteljes ízű makréla, mellette wasabi, mindezt uborkával lágyítva, szenzációs!

Főétel: Mangalica szűz, karfiol, shimeji gomba, kápia, füge

43652007_343758426170906_7689456778127343616_n.jpg

43498474_434489890414644_5266522235891351552_n.jpg

A mangalica szűz mesterien puhára sütött, mértéktartó ízét, a körettel tették igazán kulináris utazássá. A köretet a hús mellé kombinálva mindig más, mégis egymással harmonizáló, izgalmas összhatás kerekedett a falat végére. Evés közben egyfajta játékot űzve velünk, hogyan tudunk újabb és újabb ízeket komponálni a tányér tartalmából.

Desszert: Mákos guba, törökméz, vanília

43573246_559032497886986_5980628645557829632_n.jpg

Az otthoni ízekből jól ismert mákos guba, fine dining köntösben, egy álmunk váltotta valóra. Karakteres ízű tészta, lágyan csúszó vanília szósszal kísérve. Cicoma és túlgondolás nélkül, egy olyan desszertet kaptunk, ami bármilyen étkezésnek kitűnő lezárása.

Az Up&Down egy vagány, 21. századi, fine dining és bisztró stílust ötvöző, igazán eltalált kreáció. Ahova mindenképp érdemes betérned, ha egy egész estén átívelő élményre vágysz. Mesés kilátás, professzionális kiszolgálás, és mesterien komponált ételek, nem találtunk hibát!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://holegyekma.blog.hu/api/trackback/id/tr5714294997

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.